Triatlon

Hva er Triathlon?

Triatlon er en multisport som består av svømming, sykling og løping.
Distansene for hver disiplin varierer, men de avvikles alltid i denne rekkefølgen.

triathlon123

Triathlon og multisport handler om bl.a. allsidighet og utholdenhet. Du er ikke i mål før du har løpt, så du må disponere kreftene deretter. Triathlon er i internasjonal sammenheng en veldig stor idrett og er også en del av de Olympiske leker.

I Norge er det langt igjen. Sykle går bra og løping går ganske greit, men så var det svømmingen da. Mange vegrer seg for svømmingen med unnskyldningen om at man ikke kan svømme. Derimot langrennsski kan jo alle. De musklene som brukes i overkroppen på ski er ganske parallelle til de vi bruker i krål. Kommer du over skrekken av å svømme, vil du oppdage gleden og mulighetene med triathlon. Svømming er uansett den tidsmessig korteste etappen og man svømmer som regel med våtdrakt som gir en veldig god oppdrift og dertil god fart. Svømming er i seg selv en veldig god restitusjonstrening til løping og sykkel.

A male athelete running out of the water while training for a triathlonDistansene varierer fra sprint til Ironman med sine 3,8km svømming, 180km sykkel og 42km løp. For de som er glad i Trondheim-Oslo er Ironman av samme type psykisk ufordring. Tiden varierer fra 8 timer på de aller raskeste til ca18 timer. Men mange vil nokk ligge på 11-13 timer.

(kilde: www.triathlon.no)

Legg igjen en kommentar